IT og dårligryg er to sider af samme sag

Hvis der er noget der hænger sammen med IT så er det rygskader. Vent, hvad? Hvad har de to ting med hinanden at gøre?

Det er et ufravigeligt faktum, at folk der arbejder hele deres liv foran en computer og i stillesiddende jobs – som jo altså oftest involverer IT – de får en del ryg- og nakkeskader samt problemer med len og håndled. Det er kalrt, for vores udstyr er indrettet sådan, at vi bruger de samme bevægelser, til alt vi foretager os med det, i løbet af dagen. Det er et problem, og selv om vi er glad for de tekniske opfindelser, så er det på den måde nok noget af det farligste, som mennesket har udviklet.

Derfor er det godt at huske på at gøre forskellige ting i løbet af dagen, som ikke foregår ved computeren. Først og fremmeste, så er en ergonomisk stol, som er skabt til menneskekroppen, et must, for ham eller hende, der gerne vil kunne holde sin ryg ud – også på de ældre år af livet. (Den kan fx bestilles på iStol.dk).

Derudover, så er disse 3 råd guld værd, for dem, der også gerne vil have et liv efter arbejdslivet:

  1. Skift stilling ofte. Vend og drej dig, når meget du kan i løbet af dagen. Specielt dette er en ergonomisk kontorstol netop lavet til at hjælpe dig med. Du kan vende og dreje den som du vil, og du vil stadig kunne arbejde fra de forskellige stillinger.
  2. Rejs dig op. Det er et krav i Danmark, at man skal have et kontorbord der kan hæves og sænkes. Dette er blevet et krav, fordi det er så essentielt at stå op i løbet af dagen. Det virker som en lille ting, men det kan gøre en kæmpe forskel.
  3. Tag små pauser. Det kan være din chef ikke er så glad for dette råd, men måske hjælper det, når han hører, at det ofte sker, at de meste effektive medarbejdere på arbejdspladen, er dem der tage sig tid til pauser. De holder længere igennem dagen og brænder ikke ud, som man let kan komme til, når man stirrer ind i den samme skærm hver dag.

Comments are closed.