Spiludviklingen siden commodore 64

Hvis du er af den lidt ældre generation som blev født og opvokset med fx. en Commodore 64 eller en Amiga 500 – så husker du måske spil som “The last ninja, Bubble Bobble, Winter Games, mfl.

Spillene siden Commodoren har været gennem en gigantisk udvikling, og det skyldes selvfølgelig at computer teknologien har gjort det muligt at lave grafiske spil som nærmest ingen grænser har. Idag ser man spil som Diablo 3, Grand Theft Auto, Call of Duty, og en masse andre – som er så godt lavet både grafisk men også i spiloplevelse, at det nærmest føles som om at det er virkeligt.

Denne udvikling vil blive ved, og der går ikke længe inden virtual reality briller rammer markedet – som skulle gøre det uhyggeligt realistisk. Sidste nye bud på disse briller hedder Oculus Rift – og hvis denne video herunder er ægte, så kan spillene gå hen og blive lige livlige nok vil man kunne formode.

Spillekonsollerne har også udviklet sig markant

marioDu kender måske de ældre spillekonsoller som Nintendo, Sega, Playstation 1 – som har nogle af de mest populære spil igennem tiden bag sig.

Mario, Sega Zelda, Sonic, mfl. Er alle spil som blev udviklet til disse konsoller – og som igennem årene har været spillet af millioner verden over. Mario spillene bliver stadig produceret – men er dog ikke så populært som det var på de første spillekonsoller.

Idag har spillekonsollerne udviklet sig til at være nogle teknologiske monstre, som kan klare selv de største og mest krævende computerspil. Sidste nye konsoller på gaden hedder Playstation 4 og X360. Disse konsoller tager mere og mere over fra den normale PC vi kender – da de udover at kunne levere grafik og spille underholdning på top niveau – også kan bruges til at surfe på internettet, streame online TV fra nogen af de mange streamingtjenester, mm.

Du kan stadig spille arkade spil gratis online

Savner du nogle af disse ældre spil som har været et hit igennem årene – så er der stadig mulighed for at spille dem online mange steder. Fx kan du på en side som denne – finde et stort udvalg af kun pigespil, både de gamle arkade spil, men også nyere spil som kan spilles direkte i din computers browser.

Hvis ikke du gider at spille pigespil, så kan du alternativt finde et stort udvalg på denne side: http://www.classicgamesarcade.com/ (engelsk side).

Comments are closed.