Derfor er legetøj vigtigt for børn

Har du børn som elske at lege – så kan du måske til tider bande og svovle over at du falder over div. Dimsidutter, legeklodser, dukker og hvad ellers de helt små elsker at lege med, men i stedet for at blive sur og overveje at smide det hele ud, så er det vigtigt at forstå at legetøj er utrolig vigtigt for dine børn.

Legetøj er guld værd for dit barn

Ifølge denne artikel hos voresbørn.dk – så udtaler legetøjsforsker Jørgen Stenhold at legetøjet er som guld for de mindste, da det er denne måde hvor på de udvikler sig via deres sanser.

Legetøjets farver og funktioner er med til at stimulerer de 5 sanser hos børnene, og det er denne måde at de udvikler sig siger han i artiklen.

I øvrigt nævner han også at ordet ”lege” er misvissende for de helt små babyer – da de ikke leger, men prøver at forstå hvorfor de er kommet til verden – ved at udforske de forskellige genstande. Det kunne fx være når de smider en genstand ud fra barnevognen for at finde ud af hvordan tyngdekraften virker, eller hvordan en bold virker. Når de har fundet ud af dens funktion, så vil du måske opleve at de ikke længere finder dette stykke legetøj vigtigt mere, da de nu er klar over hvordan det virker.

Funktion til fantasi

Børn elsker at arbejde med temaer hvor de kan folde deres fantasi ud, og gerne sammen med andre børn. Dukkehuse, bondegårde, racerbaner, Lego borge, udklædnings genstand, mm. Er måske nogle af favoritterne hos de små – hvor de virkelig kan få sat gang i fantasien.

Men børn elsker også at bruge tusser og tegne – hvor de kan udtrykke nogle af deres fantasier. I begyndelsen vil man måske ikke kunne tyde hvad de tegner, men det er en del af deres udvikling.

De fem mest populære legetøjs genstande igennem tiden

Disse fem legetøjs genstande skulle være de mest populære igennem tiden (world wide):

  1. Bamsen: er det stykke legetøj/genstand som er blevet givet og leget mest med i hele verden. Alene i 2013 menes det at der blev solgt for mere end 1.3 billioner dollars bamser. De ældste bamser tilbage fra 1920’erne er ligeledes i dag mange penge værd, da der findes mangler samlere – hvilket konkluderer at det ikke kun er de mindste som leger med disse bamser J
  2. Lego: danske Lego har formået at snige sig ind på en flot anden plads på denne top 5. Lego blev lanceret i 1949 og er i dag en af de største favoritter til især de små drenge. Grunden til legos succes er b.la. at det sætter krav til de mindste, til både evner men også fantasien – og at legoklodserne kan købes til de mindste i 1 års alderen og op til næsten teenage alderen, så de konstant kan udvikle sig.
  3. Barbie: formentligt Legos modsatte svar til piger – disse Barbie dukker har siden 1959 været fast inventar i hjem hvor der har været små piger. Danmark blev en smule kendt pga. disse dukker med sangen fra det kendte popband Aqu ”I’m a Barbie girl”.
  4. Mr. Potato Head: fremgår af listen som nummer 4 – og har været kendte siden 1952.
  5. Play-Doh

Kilde: http://www.davescooltoys.com/davesblog/?p=926

Comments are closed.