3 råd til at undgå museskader

Der er så mange der arbedjder på kontor i dag, og bruger en mus i alle 8 (eller flere) timer de er på arbejde. Og som oftest går folk hjem og smækker benene op efter arbejde, foran… ja, du gættede det: computeren.

Her har du 5 vigtige og gode råd til, at undgå museskader:

1. Skift arbejdsstilling i løbet af arbejdsdagen

Det er vigtigt at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Især når man sidder ned det meste af dagen, og skal have opmærksomheden på samme objekt i så mange timer.

Det er faktisk ikke kun hånd og led det er godt for. Det mindsker også risikoen for ryg- og nakkeskader.

2. Skift mellem udstyr

Sørg for at have flere forskellige musemodeller at arbejde med. Den hyppigste årsag til museskader er, at man laver den samme bevægelse hele dagen. Det overbelaster led og sener, og derfor opstår museskade.

Disse ensformige bevægelser kan man beskytte sig imod, ved at have forskellige udstyr at skifte med. Kan du lære dig selv at bruge den anden hånd til arbejde, er det også godt.

3. Hold små pauser i løbet af dagen

Det er klart at det ikke altid er mulig at holde pause hvert halve time, og det sænker arbejds effektiviteten betydeligt. Men om ikke andet, så kan det altså være en nødvendighed, når man gerne vil undgå en museskade.

Hold pause eller giv dig til andre opgaver, der ikke involverer en mus eller i det hele taget en computer. Hæng lidt ud ved kopimaskinen, og snak med nogen du normalt ikke ser så ofte.

Er skaden dog allerede sket, så fortvivl ikke. Gå ikke i panik. Græd ikke. Okay, lidt piveri må du gerne. Det gør trods alt ondt. Men hvis du har pådraget dig en museskade, så findes der professionelle behandlere, der kan hjælpe dig. Vi kan som udgangspunkt anbefale Body-sds som en god behandler af museskader.

Comments are closed.