Har Snapchat brudt deres egen grundkoncept?

SnapchatSnapchat blev lanceret i september 2011, og er siden gået hen og blevet en af de foretrukne applikations til smartphones.

Grundkonceptet og grunden til at Snapchat er blevet så populært, er at man sender et billede til en person, som kun kan ses i maksimum 10 sekunder, hvorefter det automatisk bliver slettet fra smartphonen igen. Det har vist sig at være en kæmpe succes, og især i blandt de helt unge – da de ikke ønsker at have deres billeder liggende ude på fx Facebook eller andre sociale medier.

Lidt statistik omkring Snapchat: 

  • Blev lanceret i september 2011
  • Der bliver delt over 350 mil billeder hverdag på Snapchat
  • Ejerne af Snapchat afslog et tilbud fra Facebook på 3 billioner dollars!
  • 70 % af Snapchats brugere er kvinder
  • 12 % af Snapchats delt, bliver delt med flere personer
  • Snapchat står for 5 % af alle selfie billeder på sociale medier
kilde: http://expandedramblings.com/index.php/snapchat-statistics/#.U3CKsvl_t1Y

Har Snapchat brudt deres egen koncept?

Konceptet og hele idéen bag Snapchat var som nævnt indledningsvis i denne artikel – at man kun kan se de billeder man deler i en kort periode.

Men nu har Snapchat taget skridtet videre, og har indført mulighed for chat, både med tekst og video. Endvidere skulle det være muligt at gemme chatten, hvis man sætter det op i indstillingerne. Så er spørgsmålet så om Snapchat er gået imod deres egen idé koncept – og om det vil skade deres applikation på længere sigt, da det vil minde mere om de andre sociale medier?

Flere funktioner i den nye Snapchat opdatering

Ud over chat funktion, er der også blevet tilføjet et par ekstra features til app’en. Nu er det muligt at bruge filter til at redigere sine billeder, lidt ligesom Instagram. Endvidere er det blevet muligt at tilføje fx temperaturen der hvor man opholder sig, ved at tillade Snapchat at bruge ens placering.

Men hvad synes du, er de nye funktioner gode – eller går det imod konceptet? Skriv gerne en kommentar nedeunder artiklen.

Uanset hvad, så bliver det spændende at følge udviklingen af Snapchat i 2014 – og alt tyder da også på at de vil blive ved med at vækste.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *