Internettet danner grundlag for nye iværksættere

IværksættereDet er i dag nemmere end nogensinde at være iværksætter – og dette skyldes især internettet.

I dag er det nemlig nemt at læse om iværksætteri, at tale med andre iværksættere og at blive inspireret til at starte sit eget – og når man først går i gang, er det utroligt nemt at starte en mindre virksomhed online med fx tekstforfatteri eller i form af en webshop.

Her kan du selv komme i gang

Har du selv en mindre iværksætterspire i maven er der flere muligheder for at få foden ind i denne verden.

En er Facebook-gruppen UngIværk (link til hjemmeside og link til Facebook-gruppe). Her er knap 10.000 unge iværksættere samlet, og hver dag oprettes et væld af tråde med alt fra ønske om feedback til spørgsmål om import af varer fra Kina.

Du skal ikke være medlem af denne gruppe i særligt lang tid før end du bliver inspireret til at skabe dit eget.

En anden mulighed er iværksætterforummet Amino.dk skabt af Martin Thorborg for år tilbage, hvor du også har mulighed for bl.a. at læse blogindlæg fra eksperter, at tale med andre iværksættere i forummet og i øvrigt at komme i kontakt med investorer ved hjælp af Amino Kapital.

Digitale virksomheder springer frem

Det er især digitale virksomheder, vi ser mange af i øjeblikket.

Stifteren af førnævnte Facebook-gruppe UngIværk er et godt eksempel på dette. Michael Roscoe har startet ejendomsmæglerportalen Salea.dk, hvor han hjælper brugerne med at få en ejendomsmægler pris.

Og en anden administrator i gruppen står bag BilligRevisor.dk, hvorfra danskerne har mulighed for at få 3 skarpe tilbud på en billig revisor til deres virksomhed.

Også noget så simpelt som tekstforfattervirksomheder, programmørvirksomheder og designervirksomheder popper op. Virksomhederne er simple, men håndværket er eftertragtet og der er mulighed for at tjene penge.

Mangler du idéer?

Mangler du idéer til at stifte en digital virksomhed, skal du blot bruge lidt tid på amerikanske tech-medier.

Gør det fx til en vane at bruge tid på amerikanske TechCrunch, hvor du har mulighed for at læse om iværksættervirksomheder og selv få inspiration til din egen.

Du kan også blot se hvad andre danske virksomheder gør og se, om du ikke kan gøre det bedre end dem.

At være iværksætter behøver ikke at betyde, du skal opfinde den dybe tallerken – du kan også bare gøre det bedre end alle andre!

Comments are closed.