Prisen på bredbånd bliver ved med at falde

Bredbaand InternetFor år tilbage var det heldig, hvis du kunne betale 300 kroner og få en hastighed på omkring 10mb op og ned.

I dag skal du føle dig lidt snydt, hvis du betaler 100 kroner for samme.

Og det ser ikke ud som om at denne tendens ændrer sig lige foreløbigt. Prisen på internet bliver nemlig bare ved med at falde i en blodig krig mellem teleselskaberne. En krig, hvor det er muligt at drage paralleller til den, der foregår mellem mobilselskaberne.

Så meget får du for så lidt

Vi har sammen med Billigtbredbåndguide.dk kigget på, hvor meget internet du får for hvor mange penge. Søren Skriver bare Billigtbredbåndguide.dk sammenligner dagligt priser på bredbånd og finder de bedste af slagsen.

Det billigste tilbud er lige nu fra selskabet Waoo, der er en samling af en række danske el- og internetudbydere. Selskabet har eksisteret i et par år og har fra starten af udfordret de etablerede kræfter.

Lige nu får du en forbindelse på 90 mb i både download og upload til sølle 179 kroner om måneden – og det er endda uden binding!

Skal du overhovedet bruge fast forbindelse?

Du kan dog spørge dig selv, om du overhovedet har brug for en bredbåndsforbindelse, eller om tiden er løbet fra denne.

Du kan også vælge at investere i et mobilt bredbånd, som du kan have med dig overalt. Du kan også bare lade det stå som en anden router i din lejlighed. Det mobile bredbånd vil koste dig omkring det samme som en almindelig bredbåndsforbindelse.

Til gengæld er den mobil, så du også kan have internet, når du besøger dine bedsteforældre.

Afrika sprang bredbåndet over

På mange måder er bredbånd en ting, der hører fortiden til.

Det ser vi fx i Afrika. Afrika er ikke længere et underudviklet kontinent, men et sted, hvor mange lande har nogle af de højeste værksrater i hele verden. Internet er en forudsætning for dette. Men alt internet i Afrika er trådløst, fordi at kablet internet er dyrt.

Det er det samme i Singapore, hvor bystyret har valgt at give gratis internet til alle i hele byen. Åbne, gratis WiFi-netværk møder dig som det første når du går ind i lufthavnen efter at have forladt dit fly.

Så langt kommer vi næppe i Danmark lige om hjørnet, men du har dog mulighed for at erhverve dig hele 90 mb op og ned til blot et par hundrede kroner om måneden. Og om 6 måneder er prisen sikkert endnu lavere..

Comments are closed.