Stor forskel i pris på computere og IT

Bærbar computerPriserne på IT varierer sommetider fra forretning til forretning, og der er også tit stor forskel på, om man køber IT over nettet eller i en forretning, og om det er nyt eller brugt selvfølgelig. Men priserne varierer også lige så meget fra land til land, og selv i de europæiske lande er der stor forskel på priserne. Vores naboer i Tyskland har eksempelvis betydeligt billigere IT end herhjemme.

Prisforskelle i Danmark og Tyskland

Tyskland er f.eks. kendt for at have billige biler, billig slik, alkohol og madvarer, og mange danskere tager gerne en tur til Tyskland for at købe ind, og ligeledes for at købe biler, da begge del lønner sig. Prisforskellene på IT i Danmark og Tyskland er der også, og her lønner det sig også ofte at tage turen til Tyskland for, at hente sin nye computer.

Sammenligner man priserne på en Asus bærbar computer i Danmark og Tyskland, fås den i Danmark i Fona til omkring 8.499 kr. og til omkring 7.947 kr i Expert, hvorimod den samme computer fås i Tyskland i Mediamarkt til omkring 7.462 kr. og i Saturn omkring 5.992 kr. til.

Man kan ofte spare op til 20% på en identisk computer i Tyskland. Derudover er rabatkuponer enormt populært og meget brugt i Tyskland. Man kan opnå yderligere rabatter på sine køb, hvis man f.eks gør brug af forskellige pris check eller andre firmaer, som samarbejder med tyske firmaer. Her fås der rabatkuponer, som så udløser en rabat ved køb.

Derfor lønner det sig helt klart at tage til Tyskland, når der kan spares så meget. Priserne her er dog kun vejledende, så derfor skal man selv undersøge priserne, før man køber.

Hvorfor er der prisforskel?

Prisforskellen mellem Danmark og Tyskland ligger i, at Danmark har højere en højere moms på rigtig mange ting, og ligeledes også højere afgifter. Det er på alkohol, cigaretter, slik, chokolade, biler, IT og meget mere. Men danskerne tjener også mere end tyskerne, de får en højere løn udbetalt, og der er derfor også brug for indtægter i statskassen osv.
I Tyskland er sunde madvarer f.eks. langt dyrere slik, kager og sodavand, da der ikke er den samme afgift på usunde ting, som der er i Danmark.
For os danskere lønner det sig både, at handle dagligvarer ind i Tyskland, tage på ferie og købe biler og IT. Desværre nok ikke omvendt for tyskerne.

Hvor finder jeg billigt IT i Danmark?

Har man ikke muligheden for at tage til Tyskland for at købe sin nye computer, eller kan få den leveret til Danmark, så er Refurb et rigtig godt alternativ. Hos Refurb fås computerne også en del billigere end i butikkerne eller på nettet. Computerne er brugte ja, men i god stand med samme garanti som normalt. Læs mere omkring IT og techråd hos SMtele.se


Comments are closed.